Главное меню

  • К списку уроков
Ауданды өлшеу.Квадрат дециметр(95-96 бет)
05.06.2013 7127 0

Тақырыбы:Ауданды өлшеу.Квадрат дециметр(95-96 бет)

Мақсаты:1)Аудан өлшем бірлігі квадрат дециметр туралы білімдерін пысықтау, ауызша, жазбаша есептеуге жаттығу

2)Оқушылардың есептеу дағдыларын дамыту, ойлау қабілетін жетілдіру.

3)Айналадағы қоршаған ортамен салыстыра отырып, геометриялық пішіндерді ажыратуға дағдыландыру.Алғырлыққа, тапқырлыққа тәрбиелеу.

Көрнекілігі:Интерактивті тақта, геометриялық фигуралар, венн диаграммасы

Түрі:Дамытушылық сабақ

Әдісі:Түсіндіру, сұрақ-жауап,0

Жүрісі: І.Ұйымдастыру

Оқушылардың ынтасын сабаққа аудару.

ІІ.Психологиялық дайындық.

1,2,3

Қарлығаш боп ұш,

4,5,6

Қарлығаш боп қалқы,

7,8,9,10

Өз ұяңа қон

ІІІ.Үй тапсырмасын тексеру

№7Теңдеуді шешу

Білгісіз компонентті табу жолын қайталау.Компоненттерді жатқа айту.

IV.Жаңа материалмен жұмыс.

Тіктөртбұрыштың, шаршының ауданын қалай табады?

Ұзындық өлшеуіштерін ата.

Есіңе сақта!1м=10дм                       1м=100см

                     1м2=100дм2                  1м2=10000см2

V.Кестемен жұмыс /Ауызша есептеу/

Тік төртбұрыш пішінді бет

Ұзындығы

Ені

Аудыны

Сынып бөлмесінің едені

48 м2

Алаңқай

80мм

60м

4800 м2

Бақша

30м

20м

600 м2

 

VІ.Тақтамен жұмыс

А)Ұзындығы-6м

Шаршының ауданы-?

S=6х6=36 м2

Жауабы: 36 м2

ә) S=Хм хХм2 м2

б) S=49 м2                  

 Ұзындығы-?            49:7=7(м)

VІІ. Шаршы мен тіктөртбұрыштың ұқсастығы мен айырмашылығы неде?

Шаршы                                                             Тіктөртбұрыш

 

 

 

VІІІ.Топпен жұмыс /Мазмұнды есепті шығару/

І-топ «Алғырлар» тобы             ІІ-топ «Ойшылдар» тобы

Барлығы-208                                  8сиырдан-6л  

Түске дейін-1/4 бөлігі↑                 1бидонда-10л

Түстен кейін-?                                Неше литр сүт жетпей қалды-?

1)208:4х1=52 (км)                          1)8х6=48л

2) 208:52=156 (км)                        2)48:10=4(б)

Ж/ы:Түстен кейін 156км              3)10х4=40 

                                                       4)48-40=8 л

                                                        5)10-8=2 л

                                                        Ж: 2л сүт жетпей қалды

 

ІХ.Математикалық диктант

а)Ойлаған санды 8-ге бөліп, 1057-ге арттыр.  /Х:8+2057/

ә)а және 2070 сандарының қосындысын 9 есе кеміт /(а+2070):9

б)870 және в сандарының айырмасын 6есе арттыр /(870-в)х6/

 

Х.Шығармашылық тапсырма

1х8+1=9

12х8+2=98

123х8+3=987

1234х8+4=9876

12345х8+5=98765

Не байқадың? Қорытынды жаса.

ХІ.Сабақты қорытындылау

ХІІ.Үйге тапсырма: №9

ХІІІ.Бағалау