Главное меню

  • К списку уроков
Жылдамдық уақыт қашықтық.
05.06.2013 4264 0

                      29сабақ

Тақырыбы: Жылдамдық уақыт қашықтық.

Мақсаты:  Жылдамдық пен уақыт белгілі болса,қашықтықты қалай табуға болатынын меңгерту.

Білімділігі : Қозғалысқа байланысты есептер туралы ұғымды қалыптастыру.

Дамытушылығы: Оқушылардың ойлау,сөйлеу,ауызша,жазбаша есептеу дағдыларын дамыту.

Тәрбиелігі: оқушылардың алған білімдерін күнделікті өмірде пайдалана білуге, ұйымшылдыққа, бірлікке, өзгенің пікірін тыңдай білуге тәрбиелеу

Көрнекілігі: Таблица, есептер шығаруға байланысты суреттер , интерактивті тақта                            

                            

                     Сабақтың жүрісі

  1. Ұйымдастыру. Психологиялық дайындық.

Оқушылардың сабаққа әзірліктерін тексеру.

 

    ІІІ Жаңа сабақ « Мағынаны таныту»

Сурет бойынша әңгіме жүргізу

\

 

5км сағ                 10км сағ                      60км сағ

 

60км                       60км                         60км

 

60*3=180км

№4

5*2=10км            9*4=360км     10*5=50км

S-қашықтық   v- жылдамдық     t-уақыт
                          
Кестемен жұмыс

Ракета-6км сек

Ұшақ -850км сағ

Жеңіл машина-100км сағ

Жаяу адам 5км сағ

 

Өз беттік жұмыс

8есеп

200км сағ*4+70км сағ*3=290км

900км сағ*2+200км сағ*3=2400км

 

 

 

Сабақты қорыту,  Үйге тапсырма беру №9 Бағалау