Главное меню

  • К списку уроков
Бір таңбалы санға көбейту бөлу
05.06.2013 3416 0

 24-сабақ

Тақырыбы: Бір таңбалы санға көбейту бөлу

Мақсаты: Оқушыларға көп таңбалы санды бір таңбалы санға жазбаша көбейту және бөл жағдайын меңгерту.

Білімділігі : Оқушылардың тақырып бойынша алған білімдерін одан әрі қалыптастырып, толықтыру

Дамытушылығы: Оқушылардың ойлау,сөйлеу,ауызша,жазбаша есептеу дағдыларын дамыту.

Тәрбиелігі: Өз бетімен жұмыс жасауға, ұқыптылыққа тазалыққа, ұжымдық жұмысқа  тәрбиелеу.

.Көрнекілігі: Таблица,көбейту таблицасы,карточка

                            

                     Сабақтың жүрісі

  1. Ұйымдастыру. Психологиялық дайындық.

Оқушылардың сабаққа әзірліктерін тексеру.

1.                      Өткен сабақты қорыту.

     Үй тапсырмасын тексеру

№8 есеп ауызша тексеру

 

ІІІ Жаңа сабақ « Мағынаны таныту»

Түсіндіре отырып шығару

608х4=2432     5700x9=510300  

805x5,  805кг х 6,  4025:5, 4025кг:5.

                      Өзбеттік жұмыс

Қалдықпен бөлуді орында

4026:5=805 1қалд            805х5=4025+1=4026

№4есеп

6+3=9     9:9=1   немесе  9:(6+3)=9:9=1м

                          

                 Сергіту  

 

«Кім жылдам есептейді»

(100+150):5      150:50х3             4025:5х100

100:50х2           10000-4025:5

 2қабырғасы тең

1қабырғасының ұзн-ғы 3см

Периметрі 13см

Шешуі: 13-3=10                 10:2=5

               5+5+3=13

  

 Шығармашылық тапсырма

 

Сабақты қорыту, Үйге тапсырма беру.Бағалау