Главное меню

  • К списку уроков
Бір таңбалы санға жазбаша көбейтіп бөлу.
05.06.2013 2900 0

    23-сабақ

Тақырыбы: Бір таңбалы санға жазбаша көбейтіп бөлу.

Мақсаты: Оқушыларға көп таңбалы санды бір таңбалы санға жазбаша көбейту және бөл жағдайын меңгерту.

Дамытушылығы: Оқушылардың ойлау,сөйлеу,ауызша,жазбаша есептеу дағдыларын дамыту.

Тәрбиелігі:

Көрнекілігі: Таблица,көбейту таблицасы,карточка

                             Сабақтың жүрісі:

                              1. Ұйымдастыру

Оқушылардың сабаққа әзірліктерін тексеру.

1.                      Өткен сабақты қорыту.

Үй тапсырмасын тексеру

№9 есеп

ІІІ Жаңа сабақ. «Мағынаны таныту»

 48онд*7=336онд           57жүзд*9=513онд

480                      

х 

        7                  Мысалдың жазылу,көбейту тәртібін түсіндіру.

3360

 

1.                      Тақтамен жұмыс

640х6,  33840:6,  640кг х 6, 4км300м х 8,

2457:3+1373х2, 11415:3-1284х2

 

№6 

Текеметке- 5-тен 1-і

Көрпе тігуге 225 кг     1т жүн

Қалғаны қанша?

Шешуі: 1000:5х1=200кг         1000-200=800кг     800-225=575

Жауабы:575кг

                       Өзбеттік жұмыс№7

Бер: қой-15050           Шешуі: 9045+355-=9400

       Қошқар-355                       15050-9400=5650

       Саулық-9045

       Тоқты қанша?

 

              Шығармашылық тапсырма

Сабақты қорыту, Үйге тапсырма беру.№8 Бағалау