Главное меню

  • К списку уроков
Массаны өлшеу.
05.06.2013 7503 0

14-сабақ         

Тақырыбы: Массаны өлшеу.

Мақсаты: Жүкті массасын өлшем бірліктері арқылы өрнектеуді уйрету.   

Дамытушылығы: Оқушылардың ойлау,ауызша,жазбаша есептеу дағдыларын дамыту.

Тәрбиелігі: Оқушыларды сауаттылыққа, білімділікке тәрбиелеу.

Көрнекілігі: Интерактивті  тақта, таблица, көбейту таблицасы, карточка

                             Сабақтың жүрісі:

     І.Ұйымдастыру

Оқушылардың сабаққа әзірліктерін тексеру.

    ІІ.Өткен сабақты қорыту.

        Үй тапсырмасын тексеру №6

72-24=48            72:24=3(есе артық)

7

42-21=21(21 кем)          42:21=2 (2есе кем)

Сандарды оқы 46801, 13000, 608502, 100000, 72001, 607000. 9909.

 

     ІІІ.Математикалық диктант

2-ші кластың 700 бірлігі 1-ші кластың 80бірлігі бар санды жаз.

62005, 2-ші кластың 7бірлігі 1ші кластың 400бірлігі, 2-ші кластың 3 бірлігі, 1-ші кластың 0бірлігі.

12015, 10000

ІІІ Жаңа сабақ

1.                      Өлшем бірліктерін кім атайды? км,м,дм,см,мм;

2.                      1км де қанша м бар?

3.                      1м де неше дм бар?

4.                      1см де қанша мм бар?

 

IV.Оқулықпен жұмыс.

 

№1

АВ=1см 5мм      АВ>9                    KE=5см            АМЕ-8мм

    СD=2см              МD=2см 3мл        АD=1см 5мм

 P=1см+5мм+2см   3мм+8мм+1см 5мм+2см=8см 1мм

АВ=3см 5мм     АС=1см 7мм     СD=2см 5мм

P=3см 5мм +1см 7мм+2см 5мм

P=7см 7мм

 

№3

1см=10мм      1дм=10см       1м=10дм         1м=100см

1дц=100мм    1м=1000мм    1км=1000м      1м 1км-дің мыңнан бір үлесі

 

 

 

 

№4

1км=1000м     1км=10000дм         1м=1000мм

1м=10дм         1км=100000см       1дм=100мм

1дм=10см       1км=1000000мм    1см=10мм

1000см=10000дм

1000дм=10000см

1000см=10000см

 

№5

Шағала-2000м

Бүркіт-?одан 100м артық, тырна олардан 1000м кем

2000+100=2100(м)     2100+2000=4100(м) 4100-1000=3100(м)

3100=3км   100м

 

№6

2м 70см       4м 00см          6м 70см

1м 30см       2м 70см          5м 20см

4м 00см       6м 70см         1м 50см= 150см

 

№7

8900м=8км 900м    12300м=12км 300м    12000м=12км

Ә. 11022м=11км022м   Б. 26м=260дм    В. 1025М=1км25м

Г. 67м=670дм

 

 

 

 

           Сабақты қорыту,бағалау,үйге тапсырма беру. №9