Главное меню
"Test “ Passive Voice or Active Voice”
16.08.2015 1320 0

1.William Shakespeare … Romeo and Juliet.

а) write; b) wrote c) is written

2. "Oliver Twist” and "Domby and Son”  … by Charles Dickens.

а) is written; b)are written; c)were written

3. In 1926 the theatre … by fire.

а) is destroyed; b) was destroyed; c) destroyed

4. The shop … at nine every day.

a) is opened b) was opened c) will be opened

5. William Shakespeare … in Stratford-upon-Avon.

a) were born  b) is born c) was born

6. London is the place where many famous writers …

a) were born  b) is born     c) was  born

7. Many great writers … in Westminster Abbey.

a) are buried  b) buried   c) were buried

8. The Poet’s  Corner …. by many people.

a) was known  b) are known  c) is known

9. The English language …. all over the world.

a) speak  b) was spoken  c) is spoken

10. Jane Austen … in the Bath between 1800 and 1806.

a) lived and worked   b) was lived and worked  c)live and work

11. Burn’s poems …. all over the world.

a) recited    b) are recited  c) is recited

12. Shakespeare’s works …read all over the world.

a) is read  b) were read c) are read

13. Yesterday I … a very interesting book.

a)read b) am reading c) am read

14. The State Turgenev Museum ....in the author’s native town of Oriol

a) open, b) opened c) was opened

15. William the Conqueror  …the Tower of London in the 11th century.

a) build  b) built  c) was built

16. St Paul’s Cathedral ….   by Sir Christopher Wren in the 17th century.

a) build b) were built c)was built

17. Columbus … America.

a) discovered  b) discover c) is discovered

18. Italian … in Italy.

a) are spoken  b) is spoke c) is spoken

19. Da Vinci … the Mona Lisa

a) painted  b) is painted c) paint

20. Penicillin  … by Fleming

a) is discover b) was discovered c) discovered

1. b
2. c
3. b
4. a
5. c
6. a
7. c
8. c
9. c
10. a
11. b
12. c
13. a
14. c
15. b
16. c
17. a
18. b
19. a
20. b